Airsoft Sniper Forum banner
141 - 160 of 188 Posts
Rozumiem. To dobry pomysł dla tych, którzy posiadają młyn! Wyobrażam sobie, że samo wiercenie nie byłoby możliwe ze względu na kątowy kształt wiertła...
Nie mam młyna, przyciąłem wiertło na kwadrat, żeby to zrobić! :nuts:

Zainstalowałem mój zestaw w zeszłym tygodniu. Łatwa robota, najtrudniejszą częścią było zwężenie i skrócenie łba śruby. Działa świetnie. Jednak wkładanie/wyjmowanie lufy to teraz trochę kłopot. Naprawdę podoba mi się konstrukcja i działanie tego moda, jednak nie jestem zdecydowany, czy tradycyjny tdc nie będzie ogólnie lepszą opcją.

Szczerze mówiąc, czyszczę swoją lufę po każdej grze i mogę ją bardzo szybko rozłożyć. To niewielka niedogodność, ale niezbyt trudna, a zalety moda przewyższają te drobne wady moim zdaniem.

Jak mówiłem, działa świetnie i ładnie wygląda, szczególnie metalowy.

Nie widzę problemu w używaniu normalnego tdc na ramieniu komory aa, ciśnienie, które musisz wywrzeć, jest znikome w porównaniu do zdolności strukturalnej tego ramienia. Mam plastikowy zestaw zainstalowany na mojej obecnej lufie, ale mam też metalowy zestaw i spróbuję go zmodyfikować, aby działał jako zwykły tdc dla mojej następnej lufy. Dam znać, jak się uda ;)

Skeee, jeśli to czytasz, byłoby miło, gdybyś mógł zaprojektować dolną wieżyczkę do normalnego użytku tdc :)

Discussion starter · #145 ·
Oczywiście, że to czytam ;)

Ostatnim razem, gdy robiłem "zwykły" mod TDC, regulacja nie była tak precyzyjna jak w tym przypadku.
Przełożenie jest znacznie lepsze przy użyciu ramienia hop-up. Tam masz dźwignię Act + skok śruby do regulacji.
Zwykły TDC zależy tylko od skoku śruby, jak precyzyjnie można go wyregulować.

...ale mimo wszystko może spróbuję jeszcze kiedyś!

Hej, wygląda świetnie, dobra robota @skeee!

Zastanawiałem się, czy to jest kupowane jako pełny zestaw, po prostu dopasuj i graj, czy muszę coś obrabiać?

I czy jest to dostępne w Wielkiej Brytanii i za jaką cenę?

Przepraszam, jeśli to zostało już omówione. Pracuję i nie mam czasu czytać całego posta.

Pozdrawiam!

Wysłane z mojego SM-T810 używając Tapatalk

Hej, to wygląda świetnie, dobra robota @skeee !

Zastanawiałem się, czy jest to kupowane jako pełny zestaw, po prostu dopasuj i graj, czy muszę coś obrabiać?

I czy jest dostępny w Wielkiej Brytanii i za jaką cenę?

Przepraszam, jeśli to zostało już omówione. Pracuję i nie mam czasu czytać całego posta

Na zdrowie

Wysłane z mojego SM-T810 za pomocą Tapatalk
Kiedy zamawiasz części z shapeways, otrzymujesz tylko górną i dolną część wieży. Na stronie masz do wyboru wysokiej jakości plastik lub metal, oczywiście w różnych cenach.

Będziesz musiał sam zlokalizować dwie śruby M3, trzpień sprężynowy M3x7 i śrubę sześciokątną M3x20, a także klej/epoksyd i oczywiście specyficzne części komory AA hop. Jest dostępny w Wielkiej Brytanii, ale po wyższych kosztach wysyłki. Sam jestem w Wielkiej Brytanii.

Będziesz musiał wywiercić swoją lufę zewnętrzną, zeszlifować śrubę zastępczą do odpowiedniego rozmiaru, a także opiłować wszelkie części w razie potrzeby (moje elementy wieży wymagały opiłowania, aby móc się obracać razem). Zanim się zaangażujesz, zdecydowanie radzę przeczytać wątek. Wszystkie informacje są w nim zawarte.

Witajcie wszyscy. Widzę, że ten wątek doczekał się wielu pytań i większość z tego, co przeczytałem, było pomocne. Mieszkam w Ameryce i znalezienie odpowiedniego trzpienia sprężynowego i właściwych śrub staje się dla mnie coraz większym problemem. Zwracam się więc do wszystkich amerykańskich snajperów. Bez problemu mogę znaleźć wieżyczkę i podstawę, ale potrzebuję linków do śrub, nakrętek i gwintowanego trzpienia sprężynowego. Proszę, potrzebuję ich JAK NAJSZYBCIEJ.

Witajcie wszyscy. Widzę, że ten wątek doczekał się sporej liczby pytań i większość z tego, co przeczytałem, było pomocne. Mieszkam w Ameryce i znalezienie odpowiedniego sprężynowego trzpienia i właściwych śrub staje się dla mnie coraz większym problemem. Zwracam się więc do wszystkich amerykańskich snajperów. Bez problemu mogę znaleźć wieżyczkę i podstawę, ale potrzebuję linków do śrub, nakrętek i gwintowanego trzpienia sprężynowego. Proszę, potrzebuję ich JAK NAJSZYBCIEJ.
U góry strony 3.

Oto numery SKU firmy McMaster.

Korpus stalowy, kulka SS, nos kulkowy.
3391a65

Korpus 18-8 SS, kulka SS
85015a31

Upewnij się, że w zamówieniu określasz, aby wysłano Ci te BEZ ZABEZPIECZENIA GWINTU!

Discussion starter · #151 ·
Mh, myślę, że za mocno to dokręciłeś, przez co zniszczyłeś kawałek aluminium, który trzyma tę śrubę w jednostce AA... Możesz spróbować zrobić nową śrubę o 0,1 mm większą. Być może ta wciąż się utrzyma. W przeciwnym razie obawiam się, że będziesz musiał kupić nową jednostkę HU.

Mh, myślę, że za mocno to dokręciłeś, przez co zniszczyłeś kawałek aluminium, który trzyma tę śrubę w jednostce AA... Możesz spróbować zrobić nową śrubę o 0,1 mm większą. Być może ta wciąż się utrzyma. W przeciwnym razie obawiam się, że będziesz musiał kupić nową jednostkę HU.
Czy można by umieścić "uchwyt" i przewiercić mniejszy otwór?

Wysłane z mojego A0001 za pomocą Tapatalk

Hej skeee [TES]

Mam problem z jednostką TDC kupioną w skirmshop, chłopaki nie odpowiadają na moje wiadomości. Czy mógłbyś sprawdzić swoje PW?

Potrzebuję twojej pomocy.

Dzięki.

Discussion starter · #155 ·
Hej... Skirmshop skontaktował się ze mną. Próbujemy rozwiązać Twój problem. Naprawdę nie wiem, co jest nie tak z Twoją konfiguracją... O wszystkim innym porozmawiamy przez PW.

This should show the problem, and solution should it happen.

The blue arrows show the location of the thin material that the screw can pull through.

The yellow outline shows where I milled and fitted a modified screw to replace it with.

The photos show the modified screw.
Jak wywierciłeś tę dziurę? Czy możesz podać więcej szczegółów? Mam wszystkie części do zainstalowania tego moda, ale trochę martwię się, że śruba będzie trzymać się bardzo cienkiej aluminiowej części.

Wysłane z mojego K6000 Pro używając Tapatalk

Jak wywierciłeś tę dziurę? Czy możesz podać więcej szczegółów. Mam wszystkie części do zainstalowania tego moda, ale trochę martwię się śrubą trzymającą bardzo cienką aluminiową część.

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalk
Po prostu przyklej nakrętkę na górze lub wewnątrz lufy zewnętrznej, a wtedy nie musisz się martwić, że aluminium zostanie zniszczone. Tylko upewnij się, że ma odpowiedni rozmiar i masz wystarczającą długość, aby nadal wywierać nacisk na ramię do góry

141 - 160 of 188 Posts