Chcę kupić swój pierwszy BASR, zawsze rzucam kulkami jak najdalej z mojej m4. Zdecydowałem się więc na silver back srs lub vsr 10, co powinienem dostać?
To jest subiektywne, moim zdaniem SRS jest okropnie brzydki. Jakby wyrosło z brzydkiego drzewa, na samym szczycie, a kiedy w końcu dojrzało, spadło i uderzyło w każdą brzydką gałąź po drodze.Vsr jest tańszy, Srs wygląda fajniej
Podoba mi się wygląd obu, nie lubię chwytów pistoletowych, lubię solidnie wyglądający pistolet, lubię łatwe zmiany sprężyn, lubię lekkie pistolety, nie obchodzi mnie pojemność magazynka ani długość.Weź SRS, jeśli lubisz: konstrukcję bullpup, ogólnie krótszy pistolet, solidne odczucie, łatwe zmiany sprężyn, minimalną potrzebę ulepszeń.
Weź VSR, jeśli lubisz: Lżejszy pistolet, DŁUGI BOI, dużą pojemność magazynka, ogromne wsparcie posprzedażowe (ale musisz ulepszyć wszystko lol)
Największa wada Srs: Ciężki odbiornik AF (zbyt wytrzymały). Kolba SRS waży około 3000 gramów. Stalowy magazynek waży około 200 g. Dodaj lunetę i montaż lunety... lol, lepiej mieć dwupunktowy pasek z grubą wyściółką.Z tego, co wiem, SRS jest ciężki, w rzeczywistości niektórzy faceci powiedzieli, że potrzebują do niego paska, w przeciwnym razie nie mogliby go nosić przez cały dzień. VSR jest lekki, ale nie tak wytrzymały, moja pierwsza BAR upadła na ziemię i szyna wypadła z miejsca, to nie był mocny upadek. SRS ma większą pojemność cylindra, imo to główny plus SRS.