Airsoft Sniper Forum banner

Twardość Buckingu/porada

18K views 6 replies 5 participants last post by  Sodium  
#1 ·
Hej wszystkim, mam pytanie dotyczące wad (jeśli w ogóle jakieś są) używania 70-stopniowego buckingu w większości standardowym Tokyo Marui g spec. Jedyne inne części, które ulepszyłem, to lufa zewnętrzna (aa t10 bull barrel), lufa wewnętrzna (428mm maple leaf cj) i nub (maple leaf concave).

P.S. - Myślę, że znalazłem już jedną wadę. Kiedy po raz pierwszy strzeliłem z karabinu po zainstalowaniu wymienionych powyżej części, kulka utknęła w komorze hop-up. Moim najlepszym przypuszczeniem było to, że hop up był ustawiony za wysoko, biorąc pod uwagę niską FPS, więc obniżyłem hop up i wystrzelił!

Jak zawsze dziękuję za wszelkie rady!

#2 ·
Twój problem nie ma zbytnio związku z twardością gumki, a raczej ze zbyt dużym naciskiem ramienia na kulkę.

Twardsza gumka ma mniejszy chwyt na kulce i zwykle wymaga większego nacisku z hop-up, aby zakręcić kulką. Gumka 70 stopni jednak nie jest twarda i nie powinna być niezdolna do zakręcenia kulką.

Z drugiej strony, bardziej miękkie gumki zużywają się szybciej, ponieważ nie są tak wytrzymałe strukturalnie.

#3 ·
Nigdy nawet nie miałem 50-stopniowego buckingu, który zużyłby się po tysiącach strzałów. Więc nie martwiłbym się zbytnio o trwałość, chyba że używasz super miękkich R Hopów. Nawet wtedy, jeśli wszystko jest poprawnie zainstalowane i nie ma tarcia dyszy o gumę, guma powinna nadal wytrzymać bardzo długo.

#4 ·
Ile FPS ma twoja broń?
Maple leaf zaleca to:
50 stopni dla poniżej 110 m/s
60 stopni dla 90-120 m/s
70 stopni dla 110-140 m/s
75 stopni dla 130-150 m/s
80 stopni dla ponad 150 m/s
Jednak tak naprawdę nigdy nie powinieneś przekraczać 70 stopni, nawet jeśli jest wyższa wartość fps.