Airsoft Sniper Forum banner

Tridos TDC nubs wojna

5.7K views 13 replies 8 participants last post by  Nazir  
#1 ·
Cześć wszystkim,
Czy w ogóle istnieją jakieś różnice między 4 typami nubs, które są dostarczane z tridos tdc, poza kształtem? Czy ktoś używał jednego nad drugim i zauważył jakąś zauważalną różnicę?

Obecnie utknąłem pomiędzy czarnym nubem a srebrnym nubem. Z tego, co widzę, czarny ma bardziej płaską powierzchnię, podczas gdy srebrny jest bardziej okrągły na końcach.

Używam gumki hop up ML Autobot Transformers 60° Silicone w komorze hop up Action Army. Nie jestem pewien, którego nuba dokładnie wybrać.

Jakie są wasze przemyślenia/doświadczenia z tymi nubami?
Image

#5 ·
Zastanawiałem się - trzy główne wypustki dostarczane w TRIDOS 2.0 TDC mają ten sam rozmiar co okno hop-up Action Army, około 7 mm z pamięci, ale moja łatka r-hop na lufie ma tylko 6,25 mm długości i obecnie używam wypustki M, która ma około 4,75 mm, aby bardziej wcisnąć środek r-hop (pozwalając na niewielki obszar na każdym końcu r-hop na deformację), więc czy trzy regularne wypustki nie są trochę za długie??

#7 ·
Zastanawiałem się - trzy główne wypustki dostarczane w TRIDOS 2.0 TDC są wszystkie tego samego rozmiaru co okno hop Action Army, około 7 mm z pamięci, ale moja łatka r-hop na mojej lufie ma tylko 6,25 mm długości i obecnie używam M-nuba, który ma około 4,75 mm, aby wcisnąć więcej w środek r-hop (pozwalając na mały obszar na każdym końcu r-hop, aby tak rzec, odkształcić się), więc czy trzy regularne wypustki nie są wszystkie trochę za długie?
W twoim konkretnym przypadku tak, byłyby za długie, aby prawidłowo zaangażować rhop. Ponieważ będą uderzać w lufę.

Co do samego pytania z wątku. Mam tridos i przetestowałem różne wypustki. W przypadku xrange, którego używałem, nie zauważyłem żadnych większych różnic między nimi. Może z innym buckingiem zobaczysz niewielką różnicę, ale jak dotąd nie widziałem.

#10 ·
Cześć wszystkim,
Czy są jakieś różnice między 4 typami nubs, które są dostarczane z tridos tdc, poza kształtem? Czy ktoś używał jednego nad drugim i zauważył jakąś zauważalną różnicę?

Obecnie utknąłem pomiędzy czarnym nubem a srebrnym nubem. Z tego, co widzę, czarny ma bardziej płaską powierzchnię, podczas gdy srebrny jest bardziej okrągły na końcach.

Używam gumki hop up ML Autobot Transformers 60° Silicone w komorze hop up Action Army. Nie jestem pewien, którego nuba dokładnie wybrać.

Jakie są wasze przemyślenia/doświadczenia z tymi nubami?
View attachment 21892
Wiem, że spóźniłem się z tym, ale może to pomóc. Próbowałem srebrnego i czarnego z wersją silikonową Maple Leaf Autobot 2021 80 stopni, komorą Action Army i tridos tdc.
Czarny: większy zasięg (+10 metrów) i mniej hopu potrzebnego do zastosowania.
Srebrny: mniejszy zasięg i więcej hopu potrzebnego do zastosowania.

#11 ·
Wiem, że spóźniłem się z tym, ale może to pomóc. Próbowałem srebrnego i czarnego z klonowym liściem autobot 2021 silikonowa wersja 80 stopni, komora action army i tridos tdc.
Czarny: większy zasięg (+10 metrów) i mniej hopu potrzebnego do zastosowania.
Srebrny: mniejszy zasięg i więcej hopu potrzebnego do zastosowania.
Cześć! Mam replikę SSG10 z Maple leaf 60 autobot + tdc2.0. Jakiego nuba powinienem użyć, aby być celnym? Lub jakie są różnice? Czarny, szary, biały